Meelopen / proefstuderen

Een goede match?

Studeren aan het hbo: de werkwijze zou moeten aansluiten bij jouw niveau, maar hoe voelt het nu écht? Matchen jouw verwachtingen met de werkelijkheid, bijvoorbeeld als het gaat om samenwerken of de verdeling theorie en praktijk? Hoe zijn de vakken, waar gaat de studie over? En heb je een goed beeld van je latere beroep? En je leven: hoe gaat dat er straks uitzien? Hoe zijn je studiegenoten, hoe is de sfeer? Je ontdekt het tijdens proefstuderen en meelopen.

  • Wat is meelopen?

    Je wordt een dag of dagdeel gekoppeld aan een van onze studenten. Je volgt een aantal lessen, colleges en practica die bij de student op het programma staan voor die dag. Je maakt zo een gewone lesdag mee, waarin je colleges kunt bijwonen en met studenten en docenten kunt praten. Zij vertellen je hoe het is om bij Fontys te studeren en wat de studie inhoudt. 

    Staan er geen data voor meelopen in de agenda? Bij sommige opleidingen is het alleen mogelijk om in overleg een afspraak in te plannen voor meelopen. Neem hiervoor contact op met de opleiding waar jij in geïnteresseerd bent.

  • Wat is proefstuderen?

    Je studeert samen met andere scholieren een dag bij een opleiding. Voor deze groep is een speciaal programma samengesteld, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren bij Fontys inhoudt.