Parkeergarage op campus Rachelsmolen

Op campus Rachelsmolen bouwen we van medio april tot eind augustus een bovengrondse parkeergarage. Deze komt op de hoek van de campus, gelegen aan John F. Kennedylaan en Rachelsmolen. Bij de start van het nieuwe studiejaar op 27 augustus is de parkeergarage klaar voor gebruik. Het gratis parkeren op de campus, en dus ook in de parkeergarage, blijft voorlopig nog.
Sfeerafbeelding Fontys

Parkeren meer geconcentreerd

De komst van de parkeergarage is de eerste in de rij van grootschalige bouwactiviteiten op campus Rachelsmolen. Hiermee concentreren we de parkeervoorzieningen op de campus meer op één plek én maken we plaats voor een nieuw onderwijsgebouw dat in 2020 naast R3 zijn deuren opent. Dit gebouw komt op de plaats van het huidige parkeerterrein voor R3. Deze parkeercapaciteit verhuist in feite naar de te bouwen parkeergarage. Hier zijn straks 400 parkeerplaatsen.

Op deze locatie staat vanaf 27 augustus een parkeergarage. Op deze locatie staat vanaf 27 augustus een parkeergarage.

Minder parkeerplaatsen tijdens de bouw

Houd er rekening mee dat er tijdens de bouw van de parkeergarage 200 parkeerplaatsen minder beschikbaar zijn op de campus. De locatie van de parkeergarage is dan tijdelijk bouwterrein. Toegangspoort 6, aan de noordzijde van de campus, is gedurende de bouw gesloten. Alle andere toegangspoorten zijn wel gewoon open.

Bouwterrein van 16 april t/m 24 augustus. Bouwterrein van 16 april t/m 24 augustus.


Voorkom parkeerstress, kies een alternatief

Omdat de parkeercapaciteit op campus Rachelsmolen in deze periode beduidend minder is, raden we je af met de auto naar Fontys te komen. Heb je de mogelijkheid om anders te reizen, doe het dan. Misschien zijn dit voor jou interessante alternatieven:

  • Kom met de trein of de bus. Wist je dat het openbaar vervoer voor medewerkers van Fontys volledig wordt vergoed? Wellicht is dit een goed moment om over te stappen.
  • Of pak de fiets. In de fietsenstallingen op Rachelsmolen (bij R5 en R3) is nog voldoende parkeerplaats. En er zijn afgesloten fietsenstallingen bij R1 en R3. Overigens kunnen medewerkers van Fontys die overstappen op de fiets of E-bike gebruik maken van de renteloze fietslening.
  • Heb je overdag een afspraak buiten de campus, gebruik dan een AMBER auto (elektrische deelauto) ipv je eigen auto. Medewerkers op Rachelsmolen kunnen deze duurzame manier van reizen nog tot de zomervakantie uitproberen.
  • Denk ook eens aan carpoolen. Er zijn veel apps die je hiervoor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld Blablacar.
  • Is de parkeerplaats op de campus vol, dan kun je je auto ook elders parkeren. Kijk in het kaartje hiernaast voor een parkeerplaats in de buurt.