Verhuizing technologie opleidingen Eindhoven naar TU/e campus

Het gebouw

"Het onderwijsgebouw kent in essentie twee type zones, de ontmoetingszones en de onderwijszones", aldus de interieurarchitecten.

Ontmoetingszones

Ontmoetingszones zijn er om de communicatie te bevorderen, nieuwe idee├źn te stimuleren en spontane uitwisseling van kennis mogelijk te maken en onderwijszones met een diversiteit aan ruimtes om de moderne manier van onderwijs te ondersteunen. De ontmoetingszones zijn expressief en verschillend van karakter. De entree, de instituutspleinen, het restaurant, het studielandschap, de mediatheek en de studiepleinen zijn de plekken waar mensen samenkomen.

Zij-/voor-aanzicht van de Rondom op de TU/e campus Zij-/voor-aanzicht van de Rondom op de TU/e campus

Onderwijszones

De onderwijszones krijgen juist een rustig karakter en zijn functioneel van aard. Voor een goede ori├źntatie in het pand en om ruimtes karakter te geven maken de architecten gebruik van verschillen middelen als meubilair, materialen, kleur, verlichting, beplanting en signing. De diversiteit in die keuze zorgt ervoor dat verschillende type mensen zich hier op hun gemak zullen voelen.

Vanaf de start van het ontwerp zijn alle partijen in gesprek om de identiteit van de technologie opleidingen als geheel op een goede manier in het ontwerp te kunnen vertalen [...] en hoe het gebouw ook in de toekomst kan blijven voldoen aan nieuwe ontwikkelingen.