Studiekeuze

Een studie kiezen die echt bij je past, is van groot belang. Fontys biedt daarom hulp bij het maken van die keuze door o.a. het overzicht in de opleidingenkiezer. Natuurlijk zijn er open dagen en open avonden, maar kun je ook een dagje of avond meelopen met studenten die al bezig zijn met een bepaalde studie. Of kies voor een persoonlijk gesprek met een inhoudsdeskundige van een specifieke opleiding.

Opleidingenzoeker

Ben je op zoek naar een studie, cursus of training die je kunt combineren met je werk èn met je privéleven? Fontys biedt hiervoor nogal wat mogelijkheden. Je kunt kiezen uit ons ruime aanbod van bacheloropleidingen in deeltijd, duaal of via afstandsleren. En verder post-hbo-opleidingen, masters, cursussen en Associate degrees. Neem eens een kijkje op onze opleidingenzoeker .

Open dagen en avonden

Je weet waar je interesse ligt. Maar dan nog zijn er zoveel studies en studievormen om uit te kiezen. Wat past het beste bij jouw wensen en mogelijkheden? Kom je dan eens oriënteren op onze open dagen en avonden. Het is de moeite waard om met hulp van docenten en studenten een juiste keuze te maken. Zij kunnen je informeren over opzet, inhoud en bijvoorbeeld studiebelasting.

Even meelopen

Veel opleidingen bieden de mogelijkheid om het onderwijs in de praktijk mee te maken. Je kunt dan een dagje of avond meelopen om zo te kijken of de vorm en inhoud bij je past. Interesse? Ga dan naar de opleiding van je keuze en kijk bij het onderwerp ‘Open dagen en zo’. Je vindt daar de mogelijkheden en je kunt je ook direct aanmelden.

Persoonlijk gesprek

Denk je na over een opleiding, maar weet je nog niet of het past in jouw persoonlijke situatie, of bij jouw vakkennis? Twijfel je of je in je huidige baan voldoende ruimte kunt vrijmaken of dat je een goede leerwerkplek kunt vinden? Wil je eerst meer weten over zo’n maatwerktraject, of loop je tegen heel andere vragen aan? Maak altijd een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de opleidingscoördinator van de deeltijd. Deze kan met je meedenken, jouw persoonlijke situatie in kaart brengen en samen met jou uitstippelen hoe de studie voor jou het beste vorm kan worden gegeven. Het gesprek is uiteraard gratis en geheel vrijblijvend. Bij de opleiding van je keuze vind je meer informatie.