Stages en afstudeeropdrachten

De praktijkgerichtheid van onze opleidingen wordt mogelijk gemaakt door actuele stages en afstudeeropdrachten bij bedrijven en organisaties.

Meld hier je stage of afstudeeropdracht aan:

Waarom een stagiair inhuren?

Heb je als werkgever bepaalde vraagstukken, projecten of opdrachten binnen je bedrijf of onderneming, waar het personeel geen tijd voor heeft, dan kan een stagiair uitkomst bieden:

  • Omdat stagiairs zich kunnen richten op de specifieke praktijkopdracht of een onderzoek, behalen ze binnen korte tijd resultaat dat voor de onderneming van toegevoegde waarde is.
  • Studenten hebben een frisse kijk op de onderneming en werkmethoden en zien alles vanuit een ander perspectief. Hiermee kun je als werkgever tot nieuwe inzichten komen.
  • Een stagiair is goed gekwalificeerd, hoog opgeleid en gemotiveerd om werkervaring op te doen. Hiermee heb je een goede oplossing voor extra tijdelijke kracht.

Stagevergoeding

Als je een stageplaats aanbiedt, ben je niet verplicht een vergoeding te geven al is het wel gebruikelijk. Zeker wanneer dit zo staat omschreven in de voor jouw bedrijf geldende CAO, maar ook in sectoren waar de vraag naar studenten en stagiairs hoog is. De vergoeding kan zijn op basis van een werkperiode voor een minimumloon of bij een vaste periode voor een vast maandelijks bedrag.

Nog meer voordelen

  • Stagiairs inhuren is een goede manier van personeelswerving: meer dan 20% van de stagiairs treedt in dienst bij een bedrijf na de stage. Dit scheelt wervingskosten.
  • Studenten zijn over het algemeen meer bekend met nieuwe media. Zij kunnen jouw medewerkers helpen bekend te worden met de talloze mogelijkheden van social media, zoals facebook, twitter en linkedin.
  • Via stagiairs kom je als bedrijf in contact met het onderwijsveld. Samen met het bedrijfsleven kan Fontys haar onderwijs beter op de praktijk laten aansluiten.

Afstuderen

Afstuderen is net een andere vorm dan een stage. De student doet echt een opdracht binnen het bedrijf. Deze opdracht is uiteraard relevant voor het bedrijf en direct gerelateerd aan de werkpraktijk.

Stage lopen