Aanmelden en inschrijven

Wanneer je weet met welke opleiding je wilt starten, meld je dan aan. Volg hiervoor het stappenplan hieronder.

 • Stap 1: Ga naar Studielink om je aan te melden
  • Je maakt als volgt (éénmalig) een account aan bij Studielink:
  • Klik op de button ‘inloggen met DigiD’.

  Zodra je bent ingelogd haalt Studielink jouw persoonsgegevens op uit het BRP (voorheen GBA). Je moet zelf je contactgegevens invullen. LET OP: zorg voor een actief mailadres. Je ontvangt binnen 48u bericht van ons op het door jou ingevoerde mailadres. Ontvang je niets, check dan je spambox.

  • Bevestig altijd je gegevens.
  • Je volgende actie is het indienen van een verzoek tot inschrijving. Kies voor ‘nieuwe inschrijving toevoegen’ en volg de stappen. Na je bevestiging ontvang je per e-mail een bericht van Studielink.

  Ga regelmatig naar je ‘Mijn Studielink pagina’ en check je ‘Mijn To Do lijst’.

  Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

 • Stap 2: Doe de studiekeuzecheck

  De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak.

  De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een contactmoment met de opleiding. Op basis hiervan krijg je een studiekeuzeadvies.

 • Stap 3: Regel je machtiging voor betalen collegegeld

  Regel je machtiging voor betalen collegegeld

  Je moet de digitale machtiging voor betaling van het collegegeld uiterlijk voor 1 september hebben geregeld. Je vindt de digitale machtiging in 'Mijn Studielink pagina' bij je ‘Mijn To Do lijst’. Een machtiging afgeven kan pas vanaf 15 mei via Studielink. De eerste incasso vindt plaats medio september.

  Kijk voor een indicatie van je collegegeld op de collegegeldmeter.

  Hoe regel ik mijn betaling als ik nog minderjarig (<18 jr) ben?

 • Inschrijfvoorwaarden

  Informatie over aanmelding en inschrijving, financiële zaken en beëindiging van de inschrijving zijn opgenomen in de Regeling Inschrijfvoorwaarden. In deze regeling zijn ook de voorwaarden opgenomen voor de pre-bacheloractiviteiten, de masteropleidingen en de zij-instroom. Er is ook een samenvatting 2017-2018 beschikbaar.