Switch informatie

Volg je een opleiding buiten of binnen Fontys en wil je overstappen naar een (andere) Fontys-opleiding? Neem in beide gevallen contact op met de opleiding waar je je studie wilt voortzetten.
Afhankelijk van je vooropleiding kun je het recht hebben in een andere periode in te stromen.

Wil je je huidige opleiding per het einde van het studiejaar niet vervolgen, maar per 1 september starten met een andere opleiding binnen Fontys? Kies dan de optie ‘niet herinschrijven’ op ‘Mijn Studielink’ pagina. Vervolgens dien jij jezelf per 1 september voor je nieuwe opleiding in te schrijven via Studielink.


Wil je gedurende het studiejaar overstappen naar een andere opleiding? Doe dan in Studielink een Verzoek Tot Uitschrijving (VTU) voor je huidige opleiding en een nieuw inschrijfverzoek (VTI) voor je nieuwe opleiding.

Volg je een opleiding binnen of buiten Fontys en wil je overstappen naar een (andere) Fontys-opleiding? Neem in beide gevallen contact op met de opleiding waar je je studie wilt voortzetten.
Afhankelijk van je vooropleiding kun je het recht hebben in een andere periode in te stromen.

  • Ga naar Studielink en log in met je persoonlijke gegevens (gebruik hiervoor je DigiD).
  • Ga naar ‘Mijn opleidingen’, kies de optie ‘verzoek tot uitschrijven’.
  • Kies bij reden beëindiging opleiding ‘Uitschrijven’, geef de gewenste einddatum (maand) in en geef bij de toelichting ‘Ik stap over naar een andere opleiding’ aan.
  • Kies de optie ‘nieuwe inschrijving toevoegen’, meld je aan voor de opleiding van je keuze en volg de stappen die Studielink aangeeft.