Leuke events

De jaarlijkse evenementenagenda van Tilburg zit propvol leuke activiteiten. Waan je bijvoorbeeld dagenlang in een feeststemming op de Tilburgse Kermis. Vergeet niet om mee te doen aan de introductieweek van Fontys en talloze andere evenementen speciaal voor studenten. Ieder weekend is er wel iets te doen.

Introductieweek Purple

Jaarlijks organiseert Fontys een eigen introductieweek: Purple. Alle eerstejaars studenten trappen die week het nieuwe collegejaar af. Iedere opleiding heeft zijn eigen activiteiten en er is een stadsprogramma om Tilburg beter te leren kennen. Samen met studenten uit andere steden sluiten we de week af met het Purple Festival in Eindhoven.

Sfeerafbeelding Fontys

Hardloopevenementen

Tilburgse studenten zijn niet vies van een potje sporten. Hardlopen in het bijzonder is razend populair. Challenge the City is een funrun die je meeneemt door hartje Tilburg. Je loopt langs, maar ook door gebouwen die kenmerkend zijn voor de stad. Voor de meer geoefende lopers is er de Tilburg Ten Miles of de Tilburg Marathon.

Sfeerafbeelding Fontys

Tilburgse kermis (Roze maandag)

De Tilburgse Kermis is het grootste evenement in Tilburg. Ruim 1,5 miljoen mensen brengen jaarlijks een bezoek aan de grootste kermis van de Benelux. Vooral de Roze Maandag is erg populair. Duizenden homo- en biseksuelen, lesbiennes en transgenders komen die dag naar Tilburg, waar tal van activiteiten zijn en alles roze is aangekleed.

Sfeerafbeelding Fontys

Festivals

Tilburg houdt wel van een feestje. Het hele jaar door zijn er verschillende festivals.

WOO HAH! is er voor de hiphopliefhebbers en rockers uit alle hoeken van de wereld komen naar Roadburn. Ook zijn er talloze eendaagse festivals in de dance- en clubscene, r&b en alternatieve muziekstromingen.

Studentevenementen

Tijdens het collegejaar organiseren Fontys, Avans en Tilburg University verschillende evenementen voor studenten in Tilburg. Zo staat traditioneel de Tilburgse Universiteits Cantus (TUC) op het programma, een zing- en drinkfestijn met een maatschappelijk aspect om het collegejaar mee te beginnen. Ook organiseren de afdelingen van het Fontys afzonderlijke evenementen met interessante sprekers of discussiepanels.

Sfeerafbeelding Fontys

Tilburg Zingt!

Koningsnacht staat jaarlijks in het teken van het meezingevenement Tilburg Zingt. Midden in de stad prijkt een podium, waar diverse koren het publiek ondersteunen bij hun zangkwaliteiten. Alle nachtegaaltjes van Tilburg verzamelen zich voor een gezellige avond met drankjes en verschillende eettentjes. Een mooie manier om Koningsdag in te luiden

Sfeerafbeelding Fontys