Wonen

Studeren is leuk, maar op kamers gaan maakt het nog veel leuker. Het is de eerste stap naar zelfstandigheid. Maar het is vooral erg gezellig om samen te koken en te stappen met je huisgenoten. Of sluit je aan bij een studentenvereniging om nog meer uit je studententijd te halen. Benieuwd hoe je het beste aan een woning komt? Wij hebben wat tips op een rij gezet.
Sfeerafbeelding Fontys

Op kamers in Tilburg

Zelfstandig wonen in Tilburg is heel toegankelijk en er zijn genoeg leuke studentenhuizen en kamers beschikbaar. Hoe snel je een kamer hebt, is mede afhankelijk van je eisenpakket. Plaats eerst een oproep op de Facebookgroep ‘Woonruimte gezocht/aangeboden Tilburg’. Ook via kamernet, kamers.nl, kamerinnederland.nl en andere websites vind je eenvoudig beschikbare kamers.

Studio's en appartementen

Tilburg heeft een flink aantal studentencomplexen waar je zelfstandig kunt wonen, waaronder Noordhoekring, TalentSquare, Pax en Piusplaza. Via Klik voor Kamers, Stuworld of SSH schrijf je je in voor een studio. Op WoningInzicht.nl staat een overzicht van betaalbare appartementen van de drie Tilburgse woningcorporaties Tiwos, TBV en WonenBreburg.

Particuliere verhuurders

Particuliere verhuurders in Tilburg bieden ook woningen voor studenten aan. Via een particuliere verhuurder heb je soms sneller een kamer, studio of appartement te pakken. De voorwaarden zijn echter wel anders. Soms moet je geld betalen om je in te schrijven voor een woning of wordt er een vergoeding gevraagd door de bemiddelaar.