Associate degree

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree is een tweejarige hbo opleiding voor jongeren en werkenden die een vierjarige hbo-bacheloropleiding te lang vinden duren. Associate degrees zijn vaak meer praktijkgericht dan de hbo-bacheloropleidingen. Theorieën uit een vakgebied worden toegepast op praktische vraagstukken. Als student leer je problemen te signaleren en een aanpak in te voeren om deze problemen op te lossen.

Direct aan de slag

Na de opleiding kun je doorstromen naar een vierjarige bacheloropleiding of direct naar de arbeidsmarkt, waar je een unieke meerwaarde hebt. De opleiding wordt afgerond met een officieel diploma met een wettelijke graad tussen mbo-4-niveau en hbo-bachelor (niveau 5). Je kunt een Associate degree volgen met een mbo-4-, havo- of vwo-diploma.

Voltijd Associate degree's

Bij een voltijd Associate degree volg je overdag lessen of colleges, loop je stages, voer je projecten uit en doe je aan zelfstudie.
Op dit moment wordt de volgende voltijd Associate degree opleidingen aangeboden:

Op dit moment wordt de volgende Associate Degree opleidingen aangeboden:

  • Small Business en Retail Management

Tweejarig hbo-programma dat opleidt leidinggevende functies in o.a. retail en recreatie. Meer over Small Business en Retail Management.

  • Commerciële economie

Tweejarig, praktijkgericht programma op hbo-niveau leidt op tot wettelijk erkende graad in de marketing. Meer over Commerciële economie.

Deeltijd Associate degree's

Je kiest voor een deeltijd Associate degree als je je studie wilt combineren met je baan, om bij te blijven in je vakgebied of om je om te scholen. 
Lees meer over de Associate degrees in deeltijd.

Download brochure Associate Degree Download brochure Associate Degree