Doorstuderen na mbo?

Als je investeert in een verdere studie, haal je meer uit jezelf. Een hbo-studie daagt je uit om de lat weer wat hoger te leggen en je mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten. Heb je veel interesse in een bepaald vakgebied en wil je er graag in verder studeren? Ben je nieuwsgierig naar de theorie en de bedrijfprocessen achter het uitvoerend werk? Ben je flexibel en kun je zelfstandig werken? Wil je meer doorgroeimogelijkheden tijdens je loopbaan? Dan heb je goede redenen om je te verdiepen in de mogelijkheden van het hbo.

Verschil mbo - hbo

De meeste hbo-opleidingen sluiten goed aan op het mbo. Zeker, als je een vervolgopleiding kiest die goed past bij de mbo-opleiding die je hebt gevolgd. Net als in het mbo krijg je in het hbo te maken met projectonderwijs, het werken in groepen, portfolio’s en tentamens. De hoeveelheid stof wordt alleen groter en de opdrachten in werkgroepen zijn uitgebreider. Bovendien is het lesmateriaal regelmatig in het Engels. Je krijgt meer theorie en verdieping en je zit meer in de collegebanken. De tentamenstof is meer dan je gewend bent en je plant zelf je studie-uren in. Daarnaast werk je met opdrachtgevers en opdrachten uit de praktijk. al met al een druk en uitdagend studieprogramma.

Meeloopdag of proefstuderen

De lesstof, het studietempo, maar ook de manier waarop je opdrachten moet maken, is in het hbo anders dan wat je kent van het mbo. Het is daarom verstandig om de overstap naar het hoger beroepsonderwijs goed voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld een dag meelopen of proefstuderen. Neem contact op met de opleiding van je keuze voor de mogelijkheden.

Tweejarige Associate Degree opleidingen

Zie jij het niet zitten om voor vier jaar een studie te gaan volgen? Fontys heeft een aantal tweejarige opleidingen, de Associate degree’s. Hiermee haal je binnen twee jaar een erkend hbo-diploma. Mocht je na die twee jaar toch nog verder willen studeren voor een volledig hbo-diploma, dan kan dat ook.

Starten in februari

Alle opleidingen van Fontys starten in september. Heb je je mbo-studie tussentijds afgerond en wil je niet wachten tot september om aan het hbo te beginnen? Je kunt bij Fontys bij een aantal opleidingen ook in februari starten.

Versnelde route

Een aantal opleidingen heeft voor mbo-ers een versnelde doorstroomroute. Informeer bij de opleiding van je keuze naar de mogelijkheden.

Toelatingseisen

Met een mbo-achtergrond moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben om met een hbo-opleiding te kunnen starten. Voor de meeste opleidingen ben je met dit diploma direct toelaatbaar. Wanneer je niet voldoet aan de wettelijke toelatingseisen is het mogelijk een toelatingsonderzoek te doen. Neem voor meer informatie contact op met het Klantcontactcentrum: telefoon: 08850 80000 of mail: klantcontactcentrum@fontys.nl

Download brochure Associate Degree<L CODE="C14">Brochure Associate degree</L>

Download brochure Associate Degree