Studiekeuzeactiviteiten

Activiteiten op aanvraag

De volgende activiteiten kun je als decaan zelf aanvragen bij Fontys:

  • Fontys Informatiemarkt

Overige studiekeuzeactiviteiten

Fontys biedt daarnaast een breed scala aan studiekeuzeactiviteiten aan waar scholieren op eigen initiatief gebruik van kunnen maken.

Studiekeuzecheck

Een bewuste studiekeuze vergroot de kans dat een aankomend student straks succesvol is tijdens de studie. Daarom is de studiekeuzecheck bij Fontys verplicht. Nadat de aankomend student zich aanmeldt bij Studielink krijgt hij een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Deze bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een contactmoment met de opleiding. Op basis hiervan krijgt hij een studiekeuzeadvies. Zo weet hij of de gekozen studie bij hem past of wat je eventueel kan doen om deze passend te maken. Als de opleiding niet de juiste keuze is dan bieden wij hulp bij het maken van een betere keuze. Het studiekeuzeadvies vormt ook de basis voor de studieloopbaanbegeleiding bij Fontys. Meer informatie

Sfeerafbeelding Fontys

Fontys vindt het belangrijk dat jullie leerlingen op de juiste plek terecht komen. Om hen hierbij te helpen bieden wij studiekeuzeactiviteiten aan die aansluiten op de informatiebehoefte in alle fasen van het studiekeuzeproces en bij de lob-activiteiten op school.