Algemene informatie

Toetsmomenten en aantal kansen

Alle toetsen worden vier keer per jaar aangeboden. Je hebt per schooljaar twee maal de gelegenheid om de toets(en) te behalen. Als je gezakt bent voor één of meerdere toetsen, kun je je opnieuw aanmelden voor de toets(en) op een volgend toetsmoment (tenzij je al twee gelegenheden hebt benut of op het derde moment deelneemt aan de toelatingstoets, dan kun pas het volgende schooljaar weer proberen). Je betaalt per toetsmoment de kosten voor de toets(en).

Toetslocaties

Je kunt kiezen waar je je toelatingstoets(en) maakt. Bij Fontys kun je de toets maken in Eindhoven. Je kunt ook deelnemen op de locaties van onze partner hogescholen in Leeuwarden, Groningen, Emmen en Velp.

Kosten

De kosten zijn €60 per toelatingstoets. Alleen bij tijdig afmelden (zie: toetsmomenten) kom je in aanmerking voor restitutie. Bij afmelding wordt €7,50 aan administratiekosten per toets berekend.

Voorbereiding op de toetsen

Als je weet welke toetsen je met succes moet afronden om toegelaten te worden tot de opleiding van jouw keuze dan kun je je gaan voorbereiden op de toets. Hier vind je per toets informatie over de inhoud van de toelatingstoetsen en hoe je je kunt voorbereiden.

Uitslag en geldigheid

Binnen vijftien werkdagen na afname van de toets(en) wordt de uitslag per mail bekend gemaakt. Per toets ontvang je een certificaat. Dit bewijs is geldig tot en met het jaar erop (voorbeeld: je behaalt in januari 2018 een toets; deze is geldig voor inschrijving per 1 februari 2018 en voor de studiejaren 2018/2019 en 2019/2020).

Inzage

Wil je inzage in je toets hebben dan dien je dit tijdig kenbaar te maken (zie belangrijke data) door een mail te sturen aan info@toelatingstoetsen.nl. Vermeld hierin duidelijk:

  • Je naam
  • Welke toelatingstoets je wilt inzien
  • Op welke lokatie je de Toelatingstoets wilt inzien

Je ontvangt daarna een uitnodiging met alle informatie.

Wanneer moet je een toelatingstoets doen?