Toelatingsonderzoek 21+

Wil je starten met een Fontys-opleiding, maar heb je geen havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma? En ben je 21 jaar of ouder?

Dan kun je toelating aanvragen middels het toelatingsonderzoek 21+ (colloquium doctum) voor de Fontys-opleiding van je keuze, met uitzondering van de Fontys-opleiding HBO-Rechten en de Nieuwste Pabo.

Wat houdt het toelatingsonderzoek 21+ in?

Deze Differentiële Aanleg Test (DAT) bestaat uit verschillende testonderdelen die jouw intellectuele capaciteiten meten. De DAT toetst op taalaanleg en -vaardigheden (spelling, grammatica) en exacte aanleg en vaardigheden (rekenvaardigheid, ruimtelijk- en praktisch inzicht).

Je kunt je voor dit onderzoek, wat schriftelijk wordt afgenomen, niet voorbereiden. Om een idee te krijgen van de vorm van de test kijk je op www.123test.nl. Zorg in ieder geval dat je uitgerust bent en mocht je gebruik maken van een leesbril, vergeet deze dan niet mee te nemen.

Voorwaarden voor deelname

  • Je bent 21 jaar of ouder bij de start van de Fontys-opleiding.
  • Je hebt voorgaande twee jaren niet deelgenomen aan het toelatingsonderzoek 21+ bij Fontys.
  • Je bent verplicht om een geldig identiteitsbewijs te overleggen bij aanvang van het afleggen van het toelatingsonderzoek 21+.